Vem är diabetesmorsan?

Jag, Nilla, är en gift 28-årig tvåbarnsmor som är bosatt ute på landet i Österbotten, Finland, tillsammans med min underbara familj.
Till familjen hör vår dotter, Moa (född -07), vår son, Alec (född -11), barnens pappa/min make, Jimmy (30 år), och vår ”pensionärsfrass”, Pontus. Och för att inte glömma; Herr Mellitus.

Herr Mellitus är en osynlig varelse som har levt och verkat i sonens kropp sedan 11-månaders ålder (dec. -11). De flesta känner igen Herr Mellitus som diabetes, typ 1.

Denna blogg kommer att handla mycket om diabetes typ 1; livet med diabetes, vår/sonens syn på diabetes, vilka fördomar man stöter på i vardagen och vilka tankar som dyker upp om framtiden.
Under åren som ”diabetesmorsa” har jag märkt att det finns otaliga fördomar mot diabetes typ 1 och att okunskapen är väldigt hög. För att inte prata om den negativa inställningen man titt som tätt stöter på…
Därför har jag nu bestämt mig för att öppet blogga om sjukdomen. Att ta bort alla fördomar mot diabetes typ 1 är omöjligt, men jag hoppas ändå att jag ska kunna förändra någon människas syn och inställning till sjukdomen, samtidigt som jag förhoppningsvis ska lyckas göra folk, åtminstone lite, mera medvetna om vad det innebär att vara förälder till en liten diabetiker och hur vardagen med Herr Mellitus kan se ut.

Annat som ni kan räkna med att ni kommer få läsa om i denna blogg är mitt stora skrivintresse, mina författardrömmar, min reumatism, min familj, vår vardag och familjens stora gemensamma intresse: lastbilar.

Hoppas ni får en trevlig lässtund, och kommentera gärna. 💖

Kram,
Diabetesmorsan, Nilla

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s